tisdag 27 november 2007

Tagliatelli med spenatsås

Detta kan ju knappt bli äckligare kan man ju tycka, men det är ganska långt från sanningen. Denna rätt tillagade min pappa, och eftersom jag är så snäll smakade jag, och det är ju precis hur gott som helst.

Spenatsås

1 pkt frysen hackad spenat, 400 gr eller så
1 buljongtärning
1 pkt grädde
2 dl riven ost
2 vitlöksklyftor, rostade i 125 grader i 15 minuter och sedan mosade i såsen.
salt
peppar

Lägg den hackade spenaten i en kastrull och värm så den smälter. Häll på grädden och släng i buljongtärningen. Låt det hela bubbla ihop i en 5-10 minuter. Under tiden koka pastan. När det återstår några minuter, lägg i osten i spenatsåsen och låt den smälta. Viktigt med hårdost är att den inte kokar, eftersom den då blir gryning, endast smälta. Rör om och servera med pasta och grovt bröd.

Jag personligen brukar servera pasta i botten på en djup tallrik, sedan spenatsås och en äggskal med en separerad äggula i.

1 kommentar:

Unknown sa...

Vi, Sanningens väktare, kräver genast en dementi ang. det naturligtvis falska påstående att du, Jonas, skulle vara snäll.

Ang. såsen så ska den definitivt testas! Inte direkt någon smalmat ? Ost OCH grädde :) kan det bli bättre!

// Fredrik