tisdag 27 november 2007

Yoghurtmarinerad laxfilé (Dahi Machhali Masaledar)

Detta recept hittade jag på någon indisk matblogg och är mycket gott, till och med för någon som mig, som inte gillar fisk och lax.

2,5 dl yoghurt, Meze tycker jag är bra
0,5 msk cayennepeppar
6 st vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära, bryt av, skala och riv
2 msk färsk hackad koriander
1 msk malen koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm gurkmeja
4 st laxfiléer

Rör ihop alla ingredienser i en skål och lägg ner laxen. Se till att täcka allt ordentligt med marinaden. Låt stå över natten, eller inte ;)

Lägg laxen i en ugnsfast form och ugnsbaka tills du kan dela den lätt med en gaffel, ca 10-15 minuter. Enligt grundreceptet skall man skrapa bort marinaden ordentligt och grilla fisken på varje sida ca 5-7 minuter, men jag tycker att marinaden är god också, så jag sparar den och rillar en stund på ena sidan bara. Blir jättegott. Ugnen bör vara på ca 200 grader.

Serveras med ris och en yoghurtsås.

Inga kommentarer: