Dessa revbensspjäll har blivit en tradition på ett julbord vi har med våra vänner. Varje familj tar med sig sin specialitet. Någon har köttbullarna, någon har Janssons. Alltid extremt lyckat.
Du behöver följande.
2 kg revbensspjäll. Välj kraftiga med mycket kött på.
1,5 tsk salt.
Finmalen svartpeppar, ca 2 krm.
Smör till stekning.
1 burk mango chutney, ca 2 dl.
2 msk sweet chilli sauce.
2,5 msk senapspulver. Jag brukar använda Coleman's. Det ger ganska bra "drag".
2 msk malen ingefära. Jag är övertygad om att syltad ingefära skulle göra susen också.
Salta och peppra revbenen ordentligt, stek dem i stekpanna hastigt. Ett tips kan vara att sätta på grillen i ugnen på max och köra dem i några minuter där. Tanken är att steka dem runtom för att hålla kvar vätskan.
Lägg över revbenen i en ugnsform och sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop såsen och smeta ut den över spjällen. In med det hela i ugnen och stek i ca 1,5 -2 timmar. Var noga med att pensla ett par gånger under grillningen.
Jag undrar om det kanske inte skulle kunna funka ganska så bra med en stekpåse till detta?
måndag 26 november 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar