
Så här i juletider kommer man ju osökt att tänkte på tomtegröt eller "sötegröt" som jag brukar säga. Risgrynsgröt är ju det man vanligtvis kallar det. Min mormor gjorde extremt god risgrynsgröt, och vad kan då tricket ha varit.
4 portioner
1 ½ dl grötris
3 dl vatten
1 msk smör
1 tsk salt
7 dl gräddmjölk
1 kanelstång
1 msk socker
Mät upp grötriset, vattnet och saltet i en stor rostfri kastrull. Lägg i smöret. Koka upp och koka på svag värme under lock i ca 10 minuter.
Tillsätt mjölken och kanelstången. Rör om. Koka upp igen och passa på gröten så att den inte kokar över. Koka på svag, svag värme i ca 20 minuter och ställ sedan på en skärbräda över natten. På morgonen är gröten klar, bara att värma upp och äta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar