tisdag 4 december 2007

Paprikagryta med röda kidneybönor

Ett lagom trevligt nyttigt, lätt och vegetariskt recept.

1 tsk olivolja
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftaor
10 cm purjolök
8 st champinjoner
2 dl röda bönor, kokta
3 st paprika olika färger
1 dl majskorn, frysta
1 dl crème fraîche, lätt
1 msk tomatpuré
1,5 msk grönsaksfond
1 dl cashewnötter
salt och peppar
300 g pasta, penne

1. Skär lök, vitlök och grönsaker i bitar. Fräs grönsaksbitarna i oljan.
2. Fräs några minuter och tillsätt sedan crème fraiche, tomatpuré, fond, majs och salt och peppar. Låt koka 15 minuter. Tillsätt röda bönor.
Servera med pasta penne.

Näringsvärde per portion:
Kcal: 414
Kolhydrater: 55,5 g
Protein: 15,5 g
Fett: 14 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 55 E%
Protein: 15 E%
Fett: 30 E%

Inga kommentarer: